суботу, 21 січня 2017 р.

ЗНО з англійської мови: особливості тесту 2017 року

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови у 2017 році складається із завдань чотирьох форм: завдань на встановлення відповідності, завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на заповнення пропусків у тексті і завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю.
Загальна кількість завдань тесту з англійської мови – 43, на виконання яких учасникам буде відведено 120 хвилин.
Результат виконання завдань №1-16 частини «Читання», №33-42 частини «Використання мови» та №43 частини «Письмо» за вибором випускника може бути зарахований як державна підсумкова атестація з англійської мови. Результат виконання завдань всього тесту буде використовуватися під час прийому до вищих навчальних закладів України.

 
Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з англійської мови, правильно виконавши всі завдання №1-16, № 33-42 та №43, що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація, дорівнює 40 тестовим балам.
Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту - 56 тестових балів.
ФОРМИ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ
Завдання на встановлення відповідності
У завданнях пропонується підібрати заголовки до текстів/частин текстів із наведених варіантів; твердження/ситуації до оголошень/текстів; запитання до відповідей або відповіді до запитань. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання встановив відповідність і позначив варіант відповіді в бланку відповідей А.
Тест містить 11 завдань цієї форми (№ 1–5, № 11–16), що будуть оцінені в 0 або 1 бал: 1 бал – за правильно встановлену відповідність; 0 балів, якщо правильної відповідності не встановлено, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано.
Завдання з вибором однієї правильної відповіді. 
Завдання складається з основи та чотирьох варіантів відповіді, з яких лише один правильний. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання вибрав і позначив відповідь у бланку відповідей А.
Тест містить 5 завдань цієї форми (№ 6–10), що будуть оцінені в 0 або 1 бал: 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано.
Завдання на заповнення пропусків у тексті. У завданнях пропонується доповнити абзаци/речення в тексті реченнями/ частинами речень, словосполученнями/словами із наведених варіантів. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання вибрав і позначив варіант відповіді в бланку відповідей А.
Тест містить 26 завдань цієї форми (№ 17–42), що будуть оцінені в 0 або 1 бал: 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано.
Завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю (№ 43). Завдання складається з основи та передбачає створення учасником зовнішнього незалежного оцінювання власного висловлення відповідно до запропонованої комунікативної ситуації в бланку відповідей Б.
Завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю оцінюється від 0 до 14 балів за критеріями змісту та мовного оформлення:
  • а. Змістове наповнення (опрацювання трьох умов, зазначених у комунікативній ситуації):
  • а1 – перша умова: 0, 1 або 2 бали;
  • а2 – друга умова: 0, 1 або 2 бали;
  • а3 – третя умова: 0, 1 або 2 бали.
  • b. Структура тексту та зв’язність:
  • b1 – логіка викладу та зв’язність тексту (наявність з’єднувальних елементів у тексті): 0, 1 або 2 бали;
  • b2 – відповідність письмового висловлення заданому формату (твір, лист (особистий, діловий), оголошення, записка тощо): 0, 1 або 2 бали.
  • c. Використання лексики (лексична наповнюваність, володіння лексичним матеріалом): 0, 1 або 2 бали.
  • d. Використання граматики (морфологія, синтаксис, орфографія): 0, 1 або 2 бали.
Важливо!
1. Якщо учасник зовнішнього оцінювання отримує 0 балів за критерій «а. Змістове наповнення», то в такому випадку вся робота оцінюється в 0 балів.
2. Якщо учасник зовнішнього оцінювання отримує 0 балів за критерій «с. Використання лексики» або критерій «d. Використання граматики», то в такому випадку вся робота оцінюється в 0 балів.
3. Якщо учасник зовнішнього оцінювання не приступав до виконання завдання, власне висловлення вважається ненаписаним і вся робота оцінюється в 0 балів.

Матеріали для підготовки:

Програма зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови 2017 року 

Загальна характеристика тесту з англійської мови 2017 року 

Завдання та відповіді на тести ЗНО з англійської мови минулих років 

Тести ЗНО онлайн з англійської мови 

Немає коментарів:

Дописати коментар